Mère Brazier, #1 among Lyon restaurants: 1966 reviews by visitors and 30 detailed photos. Our amuse bouche was a country terrine with marinated cherries. 5,329 were here. Elle entra dans la légende en devenant la première femme à obtenir deux fois 3 étoiles Michelin pour ses deux restaurants à Lyon et sur le col de la Luère. La Mere Brazier became the most famous restaurant in France--a magical gastronomic experience that drew such stars as Marlene Dietrich as well as French presidents. Brazier definition, a metal receptacle for holding live coals or other fuel, as for heating a room. The Brazier flame has been stoked again and has already earned two stars. Ouverture (horaires couvre-feu) : du lundi au samedi de 8h à 18h +33(0) 4 26 78 78 25 Part-memoir part-cookbook, La Mere Brazier was born out of a series of conversations Brazier had with a friend just before she died. Un acteur lyonnais propose son aide aux étudiants isolés . La Mere Brazier on rue Royale, Lyon, started in 1921 by Eugenie Brazier, was the place where many celebrity chefs had their start. Infos pratiques : Commande par téléphone en semaine de 9h00 à 13h00 (Règlement à la commande) 04 78 23 17 20, Livraison à domicile à Lyon et Villeurbanne à partir de 6 Bentos. (minimum de commande 60€), Menus déjeuner, sandwiches et plats du jour, Produits d'épicerie fine, charcuterie, crémerie, boulangerie, vins et menu St-Valentin, Ouverture (horaires couvre-feu) : She was the first ever woman chef to be awarded three stars. DÉCOUVREZ L’HISTOIRE DE LA CRÉATION DE L’ÉPICERIE COMPTOIR MÈRE BRAZIER, RETROUVEZ L'ESPRIT DE NOS CHEFS, DES PASSIONNÉS DU BON GOÛT, LES MEILLEURS PRODUITS DU TERROIR POUR UNE CUISINE DE QUALITÉ, UN LIEU DE SERVICE AU SERVICE D'UNE GASTRONOMIE DU QUOTIDIEN, DES METS RAFFINÉS À SAVOURER ET À PARTAGER, À EMPORTER, AU COMPTOIR OU LIVRÉ CHEZ VOUS, RETROUVEZ TOUTE NOTRE ACTUALITÉ ET NOS RECETTES. Politicians and well-known figures flocked to this local institution for more than half a century, even before it was taken over in 2008 by Mathieu Viannay, who was awarded the title ‘Meilleur Ouvrier de France’ in 2004. | Conditions Générales de Vente. It was purchased by Mathieu Viannay in 2008, who wisely renovated the restaurant keeping most of the original decor, steeped in history... of the place. La Mère Brazier was founded in 1921 by Eugénie Brazier, one of the most famous “Mères Lyonnaises” (Lyon’s legendary female chefs). Si vous continuez à utiliser ce dernier, nous considérerons que vous acceptez l'utilisation des cookies. The nice sized tables are well spaced, covered with white clothes and set with very starched napkins and … Continue reading Restaurant La Mère Brazier, Lyon, 12/13/18 Pour effectuer votre commande sur notre boutique en ligne, merci de nous indiquer : Click & Collect Elle entra dans la légende en devenant la première femme à obtenir deux fois 3 étoiles Michelin pour ses deux restaurants à Lyon et sur le col de la Luère. 46 COURS FRANKLIN ROOSEVELT – 69006 Lyon. The Brazier flame has been stoked again and has already earned two stars. At the heart of Lyon, there is an establishment having gourmets come back again and again, since 1921 : La Mère Brazier**. La Mère Brazier 12 rue Royale 69001 Lyon +33 (0)4 78 23 17 20. https://lamerebrazier.fr/ Menu: from 148 EUR ← Previous Article Next Article → See the Travel Guide to Lyon Book your flight to Lyon To learn more about. Its proprietor and chef, Eugenie Brazier, was the first French chef awarded six Michelin stars. Restaurant Lyonnais deux étoiles au Guide Michelin depuis 2009. Established in 1921, it was awarded three Michelin stars in 1933 with its female chef Eugenie Brazier, retaining three stars until 1968. La Mere Brazier, Lyon Picture: Menu - Check out Tripadvisor members' 52,851 candid photos and videos. The chef reinterprets the legendary dishes of Eugenie Brazier with fidelity and sensitivity, like the poularde demi-deuil, the blue lobster crystallised in salted butter, the Grand Marnier soufflé and the emblematic Paris-Brest praline chou bun. brasserie - unexpected Daddy Poule, poultry galore! du lundi au samedi de 7h à 18h, le dimanche de 8h à 14h, Ouverture (horaires couvre-feu) : 53 RUE DE SAINT CYR – 69009 LYON. Le menu en 10 services qui comprend 4 entrées, 2 poissons, 1 viande, 1 pré-dessert, et 2 desserts, avec des mignardises, madeleine, caramel et nougat. Lyon et ses merveilles : les pentes de la Croix-Rousse, Métropolis, l’exposition de Christian Poncet à la Galerie NörKa, #lePéloPerplexe : Pourquoi Lyon s'appelle Lyon ? Une des “mères” les plus connues de Lyon, la Mère Brazier apprit aux côtés de la Mère Filloux. La Mere Brazier on rue Royale, Lyon, started in 1921 by Eugenie Brazier, was the place where many celebrity chefs had their start.

During its heyday, La Mère Brazier was the most famous restaurant in France – a magical gastronomic experience that drew the likes of Marlene Dietrich and various French presidents. Heavy drapes and carpet provide much sound dampening in the rooms decorated in 2 shades of gray, white and cream. Son premier restaurant était l’un des plus réputés de Lyon et le second accueillait comme apprenti le célèbre Paul Bocuse. Sleeping Beauty has awakened in a décor where a new take on history has left its mark, with ceramics and Art Deco earthenware creating a unique atmosphere of a chic Lyons bistro. Un lieu de vie au service d’une gastronomie du quotidien. Overall, Mère Brazier was every bit the classic Lyon dining experience. La Mère Brazier is a restaurant in Lyon, Rhône, France.The restaurant was established in 1921 and was awarded the prestigious 3 Michelin stars under legendary female chef Eugénie Brazier between 1933 and 1968. 12.5k Followers, 334 Following, 297 Posts - See Instagram photos and videos from LA MÈRE BRAZIER (@lamerebrazier) Mathieu Viannay has restored all of the prestige of this legendary address where the renowned mère Brazier originally began treating all of the region’s gourmets to her delicious fare. La Mere Brazier book. Nowadays, it retains its world-class reputation, winning the Enduring Classic award at the 2019 World Restaurant Awards. Our amuse bouche was a country terrine with marinated cherries. Our Rating. It could serve as a very pleasing focal point of a gastronomic weekend in the city. Copyright © All Rights Reserved By Le Petit Paumé, Les menus à emporter sont disponibles sous forme de. Read reviews from world’s largest community for readers. du lundi au samedi de 8h à 18h, Copyright © Épicerie Comptoir Mère Brazier Le restaurant La Mère Brazier - Mathieu Viannay et le four Convotherm Emblème féminine de Lyon, le maire Édouard Herriot dira d’ailleurs d’Eugénie Brazier « elle fait plus que moi pour la renommée de Lyon ». Its proprietor and chef, Eugenie Brazier, was the first woman awarded six Michelin stars. - hypothèses. Ouverture (horaires couvre-feu) : du lundi au samedi de 7h à 18h, le dimanche de 8h à 14h +33(0) 4 72 20 05 05. While the Bresse … It currently holds two Michelin stars … à l’épicerie-comptoir, Livraison La Mere Brazier has a TripExpert Score of 93 based on expert reviews in publications including Fodor's, Michelin Guide, Lonely Planet and Frommer's. Part-memoir part-cookbook, La Mere Brazier was born out of a series of conversations Brazier had with a friend just before she died. Le chef aux deux étoiles Michelin Mathieu Viannay qui tient le restaurant iconique de la Mère Brazier propose désormais une vente à emporter de ses menus sous forme de bentos : un moyen pour le restaurant de rebondir et de ré-ouvrir doucement. It was purchased by Mathieu Viannay in 2008, who wisely renovated the restaurant keeping most of the original decor, steeped in history... of the place. Une boulangerie, une charcuterie, une crèmerie, une pâtisserie et une cave à vins. La Mère Brazier became the most famous restaurant in France—a magical gastronomic experience that drew such stars as Marlene Dietrich as well as French presidents. Although it’s plenty pricey enough, this is very high quality cooking of extremely accessible and delicious dishes. Son premier restaurant était l’un des plus réputés de Lyon et le second accueillait comme apprenti le célèbre Paul Bocuse. , un repas rapide à déguster chez soi ou dehors et servi dans une petite boîte très pratique ! L’Épicerie Comptoir Mère Brazier. Commande par téléphone en semaine de 9h00 à 13h00, Amuse-Bouche : Saumon Confit et Crème de Petits Pois, Gambas Carabineros, Gelée de Tête, Caviar et Poutargue, Asperges Blanches et Vertes Façon Mimosa, Œufs de Truite, Longe de Veau Façon Vitello Tonnato, Ventrèche de Thon, Vieux Comté 24 mois, Salade de Pousses et Cerises au Vinaigre, Fraises Rhubarbe, Mousse chocolat Blanc et Crumble au Poivre, Soupe de Petits Pois Glacé, Saumon Confit, Crème Aigrelette, Asperges Blanches et vertes façon Mimosa, Copeaux de Palette Ibérique. First published in France … Un moyen aussi pour vous de vous faire plaisir avec des plats gastronomiques à la maison , Les menus à emporter sont disponibles sous forme de bentos, un repas rapide à déguster chez soi ou dehors et servi dans une petite boîte très pratique ! Nowadays, it retains its world-class reputation, winning the Enduring Classic award at the 2019 World Restaurant Awards. Find on the map and call to book a table. Mere Brazier is a restaurant with considerable history. Its proprietor and chef, Eugénie Brazier, was the first woman awarded six Michelin stars. Emblème féminine de Lyon, le maire Édouard Herriot dira d’ailleurs d’Eugénie Brazier « elle fait plus que moi pour la renommée de Lyon ». By Mathieu Viannay This icon of the ‘Mères lyonnaises’, adored by fine diners, celebrated by the business community and frequented by politicians has passed through the decades whilst remaining as fresh as ever. Its proprietor and chef, Eugénie Brazier, was the first woman awarded six Michelin stars. La Mère Brazier became the most famous restaurant in France—a magical gastronomic experience that drew such stars as Marlene Dietrich as well as French presidents. | Mentions légales See more. "Viannay continues to experiment with taste, textures, and ingredients in this carefully restored restaurant built into a traditional house." Restaurant La Mère Brazier is made up of a number of small rooms on a couple levels. This young farmer’s girl has pleased many a fine palate with her creations, politicians and famous people have been coming here … 12 rue Royale About our rating system. Nous utilisons des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site. Its proprietor and chef, Eugenie Brazier, was the first person to earn six Michelin stars. The chef reinterprets the legendary dishes of Eugenie Brazier with fidelity and sensitivity, like the poularde demi-deuil, the blue lobster crystallised in salted butter, the Grand Marnier soufflé and the emblematic Paris-Brest praline chou bun. Epicerie Comptoir Mère Brazier The new bakery-caterer shop created by Mathieu Viannay and Gilles Demange gathers counters of cold meats, cheese, … Be ready to pay 75-190 € for a meal. L’Épicerie fête les amoureux pour la Saint-Valentin, L’envie de se retrouver autour d’un bon repas de fêtes, Foire aux vins à l’épicerie-comptoir Mère Brazier. La Mere Brazier on rue Royale, Lyon, started in 1921 by Eugenie Brazier, was the place where many celebrity chefs had their start. Notre site utilise des cookies pour vous assurer la meilleure expérience possible. Scores Blythe scores Mėre Brazier 5/5 for food 4.5/5 for presentation She became and still is today, the inspiration for modern French cooking. La mère Brazier a complètement changé sa carte avec un nouveau concept. Its proprietor and chef, Eugenie Brazier, was the first person to earn six Michelin stars. Un doublement étoilé lyonnais, le restaurant la Mère Brazier propose des menus à emporter et en livraison à domicile ⭐️⭐️ Mère Brazier . Mère Brazier – a restaurant from the Michelin Guide Find all the information you need on the Mère Brazier restaurant: Michelin guide review, user reviews, cuisine, opening times, meal prices… Mère Brazier - a Michelin Guide restaurant.